Filet americain recept

Ingrediënten

Kruidenmix

Worcestersauce

Kleurstof voor extra rode kleur

Conserveermideel

Keukenzout

Eventueel toevoegen

Totaal: € 0,00
Dit recept is beoordeeld met:

Aan de slag

Filet americain is gemalen rundvlees van 100% mager (tartaar) aangemaakt met een saus van mayonaise en kruiden. Het product wordt gebruikt voor op de boterham en toast. Ingrediënten:

  1. 1000 gram Rundvlees (mager)
  2. 35 gram filet americain kruiden
  3. 18 gram Keukenzout
  4. 10 gram Worcestersaus
  5. 300 gram Mayonaise

Eventueel toevoegen:

  1. 10 gram Paprika extract (voor extra rode kleur)
  2. 4 gram Venda listeria groeiremmer en kleurbehouder (conserveermiddel)
  3. Ter decoratie: Gedroogde peterselie

Bereiding:

  1. Gebruik altijd verse en frisse grondstoffen en zorg dat deze goed zijn gesorteerd.
  2. Het hele rundvlees licht aangevroren , 3x malen door de 3mm plaat. U kunt ook verse tartaar gebruiken.
  3. Daarna de mayonaise en de kruiden mengen en vervolgens verwerken op het vlees.
  4. Zorg dat je het vlees en de saus met een keukenmachine of cutter gemengd worden, (niet met handen i.v.m. bacteriën) of gebruik een spatel.

U kunt ook nog extra toevoegen:

  1. 50 gram Verse uitjes (fijn gehakt)
  2. 5 gram Zwarte gebroken pepers
  3. 15 gram Piri piri kruiden (pikant)

Reviews

Er zijn nog geen reviews geplaatst. Aarzel niet om uw mening te delen en de eerste recensie te schrijven!

Review toevoegen