Welkom bij Natural Spices, waar kwaliteit en smaak hand in hand gaan om uw culinaire ervaringen te verrijken. Onze categorie biefstukkruiden is zorgvuldig samengesteld om elke vleesliefhebber te voorzien van de ultieme kruidenmixen. Van subtiele tot robuuste smaken, onze selectie biefstukkruiden biedt voor elk wat wils. Waarom Kiezen voor Onze Biefstukkruiden? Bij Natural Spices begrijpen we dat een perfect bereide biefstuk meer is dan alleen vlees; het is een culinaire ervaring. Daarom hebben we een reeks kruidenmixen ontwikkeld die de natuurlijke smaken van uw biefstuk versterken.
Biefstuk kruiden, dat is hèt geheim van de chef. Maar hoe pak je het kruiden van biefstuk aan? Het begint natuurlijk allemaal met wat je graag wil. Heb je zin in een steak op Argentijnse wijze? Een kruidige tartaar? Of liever een Duitse biefstuk? Voordat je de kruiden erbij pakt is het goed om deze vraag voor jezelf te beantwoorden, zodat je zorgvuldig de kruiden kunt kiezen die jij wilt gaan gebruiken.
Je kunt het simpel houden, door bijvoorbeeld enkel grof zeezout te gebruiken. Hiermee geef je de smaak van het vlees de ruimte, maar laat dit wel beter uitkomen door zout toe te voegen. Maar, mocht je graag een extra dimensie willen geven aan je biefstuk en je familie en vrienden eens echt verrassen, dan kun je een mooie kruidenmix gebruiken om het stuk vlees goed op smaak te brengen.
Hiervoor hebben wij, onder andere, de steakkruiden samengesteld, waarin verrassend genoeg kardemom zit. Hiermee geef je een bijzondere, warme touch aan een biefstuk. Of probeer de Duitse biefstuk mix, die door een combinatie van warme, aromatische kruiden een biefstuk of steak tartaar kan doen smaken alsof je in een restaurant zit. Deze kruidenmixen kun je gebruiken als basis voor een marinade, maar ook als droge rub, om te gebruiken net voordat de steak in een gloeiend hete pan of op de barbecue gaat.
Een vraag die veel mensen hebben als ze biefstuk op smaak gaan brengen is of je een biefstuk vòòr of nà het bakken kruidt. Als je deze vraag zou stellen aan professionele chefs ga je waarschijnlijk geen eenduidig antwoord krijgen. De een zou zeggen dat je een biefstuk het beste na het bakken kunt kruiden, zodat je het zout wat in de kruiden zit niet de kans geeft om het vocht aan het vlees te ontrekken, waardoor het vlees taai wordt. De andere chef zou zeggen dat dit onzin is en dat je juist vòòr het bakken het vlees wilt kruiden, zodat je de kruiden de tijd geeft om hun werk te doen.
Als wij uit deze twee verschillende denkwijzen een conclusie moeten trekken, dan zouden wij als we alleen zout gebruiken het vlees na het bakken kruiden. Het mooiste is dan om hiervoor grof zeezout te gebruiken, omdat je hiermee naast het versterken van de smaak ook dat heerlijke mondgevoel geeft aan het vlees. Maar, mocht je een kruidenmix gaan gebruiken om een extra dimensie te geven aan het stuk vlees, voeg deze dan toe vòòr het bakken. Hiermee geef je de kruiden de kans om zijn werk te doen, waarmee de smaak echt in het vlees kan trekken.
Maar hoe kan het toch dat een biefstuk in een restaurant vaak beter is dan als je hem thuis maakt? Allereerst hebben restaurants vaak afspraken met slagers, waardoor je altijd een verse biefstuk op je bord krijgt. Wil je thuis ook zo’n lekker stukje vlees op tafel zetten, zorg dan allereerst voor een biefstuk van een goede kwaliteit, waarvoor je het beste naar de slager kunt gaan.
Daarnaast gebruiken professionele chefs vaak ingekapseld zout als zij een biefstuk gaan kruiden. Dit is zout waar nog een dunne, natuurlijke beschermingslaag omheen zit, waardoor het zout niet direct in aanraking komt met het vlees. Omdat zout vocht onttrekt aan het vlees, wil je het zout liever niet in direct aanraking laten komen met het vlees als je vòòr het bakken gaat kruiden en het lekker mals wilt houden. Daarom gebruiken zij hiervoor ingekapseld zout, zodat het vocht in het vlees blijft en daarmee heerlijk mals en sappig. In onze verschillende biefstuk kruidenmixen gebruiken wij daarom ook ingekapseld zout, waarmee je je dus even in een restaurant waant als je deze kruidenmixen gebruikt.
Als je een biefstuk gaat bakken is het belangrijk dat je hem niet te lang bakt. Te lang bakken zorgt ervoor dat de biefstuk taai wordt, wat natuurlijk zonde is van zo’n mooi stuk vlees. Hoe lang je hem dan wel moet bakken hangt echt af van de dikte van het stuk vlees, maar gemiddeld genomen zal rond de 4 á 5 minuten voldoende zijn om de biefstuk medium rare te bakken. Doe dit een in gloeiend hete pan of op een goed warme barbecue, zodat je de perfecte korst creëert.
Als je jezelf er van wilt verzekeren dat de biefstuk perfect gegaard is, kun je ook een vleesthermometer gebruiken. Heb je je biefstuk het liefst rare? Dan moet het vlees een interne temperatuur hebben van rond de 55 graden Celcius. Voor medium ligt dit op 65 graden Celcius. En voor well done tussen de 70 en 75 graden Celsius.
Daarnaast is het belangrijk om na het bakken de biefstuk een paar minuten te laten rusten. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen zich door de biefstuk kunnen verspreiden, waarmee hij nòg malser wordt. Met al deze tips heb jij voldoende munitie om van jouw volgende biefstuk een restaurantwaardige maaltijd te maken. Dat wordt genieten!