Gehaktballen draaien, als basis voor een ovenschotel, hamburgers maken, óf even rullen voor in de pastasaus. Men roept dat kip het meest veelzijdige stukje vlees is, maar misschien is dat stiekem toch gewoon gehakt! Je kan er alle kanten mee op, waarom we hiervoor met zorg gerichte kruidenmixen hebben samengesteld. Want weet je wat het geheim is van die heerlijke gehaktbal zoals moeder hem vroeger maakte? Of van een ovenschotel zoals je hem eigenlijk alleen in restaurants kunt krijgen? Inderdaad, gehaktkruiden.
In ons assortiment vind je daarom de gehaktballenmix (waar we ook een glutenvrije variant van hebben!), waarmee je met alle gemak van de wereld die karakteristieke smaak geeft aan iedere gehaktbal. Naast de kruiden als nootmuskaat, foelie en koriander, zit hier namelijk het paneermeel al in, wat ervoor zorgt dat de gehaktbal gebonden wordt. Heerlijk bij de stamppot (heb je onze stamppotkruiden al eens geprobeerd?) of door de soep!
Ook als je van plan bent gehakt te rullen om vervolgens te verwerken in een ovenschotel of pastasaus, hebben we meer algemene gehaktkruiden. Door het nootmuskaat krijgt het die heerlijk warme smaak. En het gember en koriander voegen een heerlijk kruidige aroma toe. Je vrienden en familie zullen je ongetwijfeld vragen naar je geheime ingrediënt! (En of jij vervolgens vertelt dat dit onze gehaktkruiden zijn, mag je natuurlijk zelf beslissen…)
Specerijen die je in bijna iedere kruidenmix voor gehakt ziet terugkomen zijn, naast peper en zout, nootmuskaat en koriander. Door deze twee specerijen toe te voegen aan je kruidenmix geef je een warme en kruidige smaak aan het gehakt–die karakteristieke smaak waar we met zijn allen zo van houden. In de verschillende mixen voor gehaktkruiden, die wij met zorg hebben samengesteld in ons eigen research & development center, zitten daarom in ieder geval deze twee specerijen. En mocht je zelf thuis aan de slag om jouw eigen gehaktmix te maken, vergeet deze specerijen dan niet!
We krijgen vaak de vraag hoeveel gehaktkruiden je nodig hebt om gehakt op smaak te brengen. Als vuistregel kun je hiervoor het volgende aanhouden: per 500 gram gehakt heb je ongeveer 10 gram gehaktkruiden nodig. Dit komt erop neer dat je een flinke eetlepel van je favoriete gehaktkruiden nodig hebt, als je de volgende keer de keuken in duikt.
Met onze kruidenmixen kun je verantwoord genieten van heerlijke gerechten met gehakt. In de kruidenmixen die je in ons assortiment kunt vinden zit namelijk minder zout dan in reguliere kruidenmixen, zodat jij zelf kunt bepalen hoeveel zout je inneemt. Of dit afdoet aan de smaak? Zeker niet! De gerechten die je met deze gehaktkruiden gaat maken kun je schaamteloos bestempelen als een ware smaakexplosie–probeer het zelf maar!
Een smaakexplosie, dat is onze Pablo’s Perfect Tortilla zeker. Deze biologische kruidenmix voor een quick & easy dinner is perfect voor de doordeweekse avond. En ook nog eens lekker verantwoord. Heerlijk om jouw gehakt mee op smaak te brengen en die karakteristieke tex-mex smaak thuis op tafel te zetten.
Daarnaast hebben we ook biologische gehaktkruiden in ons assortiment, waarmee je er zeker van bent een weloverwogen, duurzame keuze te maken. Met onze kruiden en specerijen doen wij er alles aan om voeding zo natuurlijk mogelijk te maken, waarom je in de biologische kruiden geen pesticiden of andere ongewenste chemische toevoegingen vindt. Hiermee komt de smaak van de kruiden nog beter uit. Worden je gerechten nog lekkerder. En jij nog gezonder. Dát is pas genieten!