375 g watermeloen (mini, in blokjes gesneden), 375 g galiameloen (in blokjes gesneden), 6 stuks gember (door de helft gesneden), 6 el limoen sap, 200 ml Griekse yoghurt, 1,5 el Skinny Vanilly, 1 el Smoothie Operator (voor topping), optioneel: manuka honing (voor extra zoetje), voor de decoratie: munt, schijfjes limoen of sinaasappel.
Doe het fruit en gember in een diepvrieszak en laat minimaal 4 à 5 uurtjes vriezen. Om het halfuur de zak lekker los shaken. Wil je wat fijnere granita, gebruik dan een blender of keukenmachine. Meng yoghurt met de Skinny Vanilly en eventueel wat rasp van limoen of sinaasappel. Voor extra zoet is honing er in ook lekker. Mix alles goed en leg even in de koeling.
Als je na 5 uurtjes helemaal blij bent met de structuur van het fruit, serveer je de granita in een diep bord met wat yoghurt ernaast en als topping wat Smoothie Operator, munt en schijfjes limoen. Smullen maar! ;)