De Mexicaanse keuken is over de hele wereld geliefd en de gebruikte kruiden spelen hier natuurlijk een grote rol in. Als je iemand zou vragen een aantal mexicaanse kruiden en specerijen op te noemen dan hoor je waarschijnlijk het volgende: jalapeno pepers, chipotle en koriander. Deze zijn bekend van gerechten als wraps, burrito’s en fajita’s. Maar wist je dat kruiden als komijn, oregano, chilipoeder, gerookte paprikapoeder ook veel gebruikt worden?
Je kunt natuurlijk naar de supermarkt gaan om een kant-en-klaar Mexicaanse kruidenmix te kopen. Als je haast hebt, of geen zin om lang in de keuken te staan, dan is dat natuurlijk prima. Maar zelf je Mexicaanse kruidenmix maken is altijd het lekkerst en we gaan je uitleggen hoe je dit doet. We raden om gebruik te maken van hele kruiden en specerijen, dus niet gemalen. Verder heb je een koekenpan en vijzel nodig. Verwarm de koekenpan, maar zorg dat deze niet te heet wordt. Gebruik een theelepel van de volgende kruiden: komijnzaad, korianderzaad, gerookte paprikapoeder, cayennepeper en kardemom. Verwarm deze kruiden totdat ze beginnen te geuren en doe deze vervolgens in de vijzel. Maal dit geheel tot een fijn poeder en klaar is kees!
Kip leent zich uitstekend voor de Mexicaanse keuken omdat je dit vlees goed kunt marineren. Je kunt zowel kipfilet als kippendijen gebruiken, kippendijen zijn wat smaakvoller omdat het vlees nog wat vet bevat. De kruidenmixen die we hierboven hebben beschreven, kun je uitstekend gebruiken voor kip. Besprenkel de kip eerst met olijfolie en smeer het vlees goed in met de marinade en laat minimaal een uur staan.
Als je losse kruiden en specerijen voor de Mexicaanse keuken online wilt kopen dan ben je bij Natural Spices aan het juiste adres. We hebben een uitgebreid assortiment losse en gemalen kruiden zodat je zelf de lekkerste gerechten kunt maken. We verkopen daarnaast ook heerlijke kruidenmixen, bekijk eens onze mexicaanse kruidenmix. Deze is 100% biologisch en bevat geen suiker.